Activiteiten

Bij de Zorgkamer is van alles te doen. We werken samen met de Stadskamer, waardoor meedoen nog makkelijker is. Ons activiteitenaanbod is breed. Daarnaast wordt eigen inbreng van deelnemers gewaardeerd. Samen komen we tot iets moois!  

Computer

In onze computerruimte is van alles mogelijk, zoals  het leren van (basis) internetvaardigheden, het werken met programma’s of even ontspannen met Youtube! Sommige deelnemers doen (licht) administratief werk.

Tekenen en schilderen

Bij ons kun je naar hartenlust tekenen en schilderen. Er zijn van allerlei mogelijkheden op het gebied van werkwijze, techniek en materiaal. Schilderen en tekenen helpen het concentratievermogen en de grove en fijne motoriek. En het is gewoon gezellig!

Keramiek

Op onze keramiekafdeling werken we met klei. We werken met grove en fijne klei, naar eigen inzicht en met gebruik van mallen. Er zijn in hoogte verstelbare tafels en andere aanpassingen, ook voor mensen met een verminderde handfunctie. Tijdens het kleien worden verschillende de handspieren getraind.

Sport en bewegen

Bij de Zorgkamer is van alles mogelijk op het gebied van sport en bewegen. We maken daarbij gebruik van de faciliteiten van de Stadskamer. We bewegen individueel en in groepsverband, onder begeleiding van een professionele bewegingscoach.

Zang en muziek

Wekelijks wordt er gezongen, soms met piano of gitaar. Een gezellige activiteit voor de liefhebbers. Samen zingen bevordert het groepsgevoel en is gewoon gezellig! Zang is bovendien een leuke en nuttige oefening voor mensen met afasie.

En verder….

…is er van alles mogelijk. Deelnemers werken met papier, textiel of nemen zelf materiaal mee. Verder maken we af en toe een wandeling en is er geregeld een uitje. En natuurlijk staan we open voor eigen inbreng van alle deelnemers!

Menu