De Zorgkamer biedt een aanpak op maat – Helemaal Achterhoek

Zorgkamer per 01-01-2022 voorliggend voor inwoners van de gemeente Doetinchem 

Ben je een inwoner van de gemeente Doetinchem dan kun je voorliggend bij de Zorgkamer dagbesteding afnemen. Wat betekent dit voor mij? Dat je zonder indicatie, laagdrempelig, snel passende dagbesteding kunt krijgen. Jij, je partner of ambulant begeleider etc maakt een afspraak met onze Ambassavoordeur. Samen bekijken we of de Zorgkamer een passende plek zou kunnen zijn. Als dit zo is dan bespreken we de mogelijkheden en wensen. Mocht deze plek niet passend zijn dan kijken we samen naar andere mogelijkheden. 

Zo inclusief mogelijk: Bij de stadskamers lopen allerlei doelgroepen door elkaar. Van mensen met een GGZ achtergrond, NAH, lvb, een buurman of buurvrouw die sociale contacten zoekt. Bij de stadskamer vragen we in principe niet wat heb je of wat je mankeert, we gaan uit van de kracht van mensen.   Heb je op bepaalde gebieden meer ondersteuning of zorg nodig om mee te doen, dan kun je aansluiten bij de Zorgkamer. De Zorgkamer zit niet alleen met haar groepje apart in een ruimte. Maar is juist onderdeel van een groter geheel en huist in bij de Stadskamer. Daarnaast gaan we met deelnemers van de Zorgkamer naar de markt of naar het zwembad. Om meer deel uit te maken van de maatschappij.  

Zo lokaal mogelijk: De Zorgkamer is voorliggend voor de gemeente Doetinchem en heeft een regiofunctie met een specifieke doelgroep. Omdat wij gaan voor inclusie, en deze mensen onderdeel willen laten zijn van een groter geheel met veel mogelijkheden voor de groep van onder andere rustruimte, gezond eten, zang, creatief bezig zijn tot sport en bewegen aan toe is het niet mogelijk om deze aan te bieden in elke gemeente omdat dan te weinig ontwikkel mogelijkheden op maat en de wens van mensen om echt mee te doen (niet apart met een klein groepje) niet kan worden vervuld. Daarom vervult de Zorgkamer inclusieve dagbesteding op maat en passend bij de wens van de deelnemer. 

Menu